Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKEPÁSTÉTOM

2013.11.19

Hozzávalók:

50 dkg főtt vagy sült csirkehús (kicsontozva), 50 dkg csirkemáj, 1 vöröshagyma, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál morzsolt majoránna, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 2 kávéskanál só, 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:

A feldarabolt hagymát üvegesre sütjük az olajon, majd lapátkanállal kiemeljük. A visszamaradt olajon körbepirítjuk a megtisztított, kisebb darabokra vágott csirkemájat. Fél bögre vizet öntünk rá, megszórjuk a majoránna és bors felével, majd 15 percig főzzük. Ezután a nagyobb, egyben maradt májdarabokat kiemeljük a szaftból, és félretesszük. A csirkehúst, a hagymát, a tojást, a fűszereket és a máj szaftját késes aprítóba öntjük, és pépesre daráljuk. Belekeverjük a lisztet.
Egy őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy bőven túllógjon az oldalán. Az alját és oldalát bekenjük a húspéppel. A maradék húsba óvatosan beleforgatjuk a májdarabokat, és megtöltjük vele a formát. A kilógó sütőpapírt ráhajtjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosan vagy hidegen szeleteljük.

Tipp:

Ehhez az ételhez maradék sült csirkét vagy levesben főtt húst is felhasználhatunk.

 

p1460954-dd.jpg


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.