Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKEPÖRKÖLT

2012.09.22

Hozzávalók:

2-3 fej apró kockákra vágott vöröshagyma, 1 kg csirkehús (lehet vegyesen, de készülhet a pörkölt csak combból vagy kockákra vágott csirkemellből is), pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt kömény, olaj, egy zöldpaprika és egy paradicsom ( két-három evőkanál lecsó).


p1250584-ee.jpg


 
Elkészítés:

Két evőkanál olajon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát, beletesszük a húst, és gyakran kevergetve megpirítjuk. Amikor a húsdarabok itt-ott kicsit barnulni kezdenek, megszórjuk pirospaprikával, ráöntünk fél bögre hideg vizet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, betesszük a kicsumázott paprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és mindig csak annyi vizet pótolva, hogy ne égjen oda, a húst kis lángon puhára pároljuk.

Az elkészült pörköltet rizzsel, nokedlivel vagy tésztával tálaljuk, de egy szelet friss kenyérrel is nagyon finom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.