CSIRKÉS-GOMBÁS TÉSZTA
Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tészta, 2 csirke felsőcomb, 25 dkg gomba, 2 dl tejszín, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Fölmelegítjük az olajat. A zsiradékban körbepirítjuk a kicsontozott, felkockázott húst, beleszórjuk az apróra vagy vékony karikákra vágott hagymát, együtt tovább sütjük, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és tovább keverjük, amíg a gomba levet nem ereszt. Beleöntjük a tejszínt, a lángot kicsire vesszük, az edényt lefedjük, és az ételt addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.
Ez alatt az idő alatt bő, forrásban levő, sós vízben kifőzzük a tésztát.
Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, az ételbe szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a ragut összekeverjük a tésztával, majd 2-3 perc alatt összeforraljuk.
Rögtön tálaljuk.