Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKÉS-GOMBÁS TÉSZTA

2013.09.06

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg tészta, 2 csirke felsőcomb, 25 dkg gomba, 2 dl tejszín, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld.

 

p1420638-dddd.jpg

 

 

Elkészítés:

Fölmelegítjük az olajat. A zsiradékban körbepirítjuk a kicsontozott, felkockázott húst, beleszórjuk az apróra vagy vékony karikákra vágott hagymát, együtt tovább sütjük, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és tovább keverjük, amíg a gomba levet nem ereszt. Beleöntjük a tejszínt, a lángot kicsire vesszük, az edényt lefedjük, és az ételt addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.

Ez alatt az idő alatt bő, forrásban levő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, az ételbe szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a ragut összekeverjük a tésztával, majd 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Rögtön tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.