Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FASÍRT SAJTTAL TÖLTVE

2008.01.24

VKF 39  - az idei első játék témái a töltött húsok és a kocsonyák-zselék. Szóval VIGYÁZZ! KÉSZ! FŐZZ!

Hozzávalók:
1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam),
3 tojás, egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 zsemle vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva, 1 evőkanál
pirospaprika, só, őrölt bors, 20 dkg 2x2 centis kockákra vágott sajt (pl. mozzarella vagy trappista).

   

Kép

  

Elkészítés:
A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben
megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk. A húst és a kinyomkodott zsemlét a sajton kívül az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk úgy, hogy minden gombóc közepébe egy-egy kocka sajtot teszünk. (A hús minden oldalról jól fedje be a sajtot, nehogy a sajt sülés közben kifolyjon!)
A gombócokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.