Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FASÍRT

2008.01.24

Hozzávalók:
1 kg hús darálva (én fél kiló disznócombot és fél kiló pulykacombot használtam),
3 tojás, egy fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 zsemle vagy kb. negyed kiló kenyérbél kockákra vágva, 1 evőkanál
pirospaprika, 3 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, fél mokkáskanál őrölt kömény.

    

fasirt-25-007-dd.jpg

    

Elkészítés:
A húst megdaráljuk, a zsemléket (vagy kenyeret) kevés langyos vízben
megáztatjuk,  aztán jól kinyomkodjuk. A hagymát a lehető legapróbb kockákra vágjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk vagy megreszeljük. A húst és a kinyomkodott zsemlét az összes többi hozzávalóval összekeverjük, aztán kézzel jól összegyúrjuk.
A masszából tenyérnyi méretű ellapított korongokat formázunk.
A fasírtokat bő, közepesen meleg olajban nem túl hirtelen (hogy jól átsüljenek) barnára sütjük.

  

fasirt-25-019-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

recept

(klaudia, 2013.06.04 16:58)

nagy sikert aratott :)
legfinomabb fasírt recept :)

fasírt

(Gyula, 2013.02.04 07:58)

59 éves pasas vagyok. Kipróbáltam a receptet, gondltam meglepem vele a családot.
A végén én lepődtem meg! Egyetlen darab sem maradt, hogy megkóstoljam, mire észbekaptam mind elfogyott.

Köszönöm a receptet.

063052845

(szegfüut 12 utca, 2011.02.15 17:42)

fasirt

kérem hoza el a szeffűut 12 utca