Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FŐTT FÜSTÖLT CSÜLÖK

2011.12.14

Hozzávalók:

1 minél húsosabb füstölt hátsó csülök, 2 nagyobb vöröshagyma, 2 babérlevél, 1 kávéskanál szemes bors, 5-6 gerezd fokhagyma.


p1100166-dd.jpg

 

Elkészítés:

A csülköt megmossuk, átkapargatjuk, hogy a bőre tiszta, hibátlan legyen, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi az egész hagymával és a fűszerekkel együtt kis lángon főzni kezdjük. A főzési idő a csülök súlyának kb. másfélszerese (2 kg-os csülöknél 3 óra). Akkor jó, ha a csontot el lehet fordítani a húsban. Főzés közben az elpárolgó vizet pótoljuk.
A kész csülök melegen körettel vagy főzelékfeltétként, hidegen salátával, hidegtálon, szendvicsfeltétként fogyasztható. A főzővíz felhasználásával remek bab- vagy lencselevest készíthetünk.

Tipp:

Ha a csülök nagyon száraz vagy túl füsízűnek, esetleg sósnak tűnik, a főzést megelőző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi, főzés előtt az áztatóvizet öntsük le, és a továbbiakban járjunk el a recept szerint.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szeretet

(lilla, 2016.03.26 09:27)

egy evőkanál megértés, egy teáskanál humor,egy evőkanál tisztelet 10 evőkanál örök hűség

sonka főzés

(Vercsa, 2014.04.20 11:18)

"a főzést megelőző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi, főzés előtt az áztatóvizet öntsük le ..
.. de erre már csak akkor jövünk rá, ha már megfőztük :P

Re: sonka főzés

(Sanya, 2016.01.16 11:23)

2 nap is kell.