GERGELYI SZELET
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (legjobb hozzá a tarja, de finom karajból is), 3-4 vöröshagyma, só, őrölt bors, őrölt kömény, 2-3 babérlevél, 3 evőkanál étolaj, 1 doboz sör (vagy fél liter leszűrt húsleves).
Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk. (Klopfolni nem kell. Úgy jó, ha a hússzeletek nem túl vékonyak. Nagyjából 1 cm vastagságúak legyenek.)
A hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
Az étolajon hirtelen átsütjük a hússzeletek mindkét oldalát: a húsokat a felforrósított olajba tesszük, egy-egy oldalukat 2-3 percig sütjük, majd kivesszük őket az olajból, és félretesszük.
A hússütés után visszamaradt olajban kicsit átsütjük a hagymakarikákat, de ne barnítsuk meg őket. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, felöntjük a sör felével. Beletesszük a fűszereket, aztán a hússzeleteket, és lefedve puhára pároljuk. Közben a maradék sört is hozzáöntjük.
Mikor a hús megpuhult, elfőzzük róla a levét, és a szeleteket kicsit megpirítjuk.
Az elkészült ételt tálalhatjuk krumplival, rizzsel vagy tésztával, de nagyon finom friss, puha kenyérrel is.