Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS-MÁJAS LEVES

2013.09.15

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj, 25 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 2-3 babérlevél, só.

 

p1430209-dd.jpg

  

Elkészítés:

A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A felhevített olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát és a karikákra vágott répát, 2-3 percig kevergetjük, majd megszórjuk sóval, borssal, paprikával, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet és a csokorba kötött petrezselyemzöldet, majd kis lángon főzni kezdjük.

A csirkemájat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és amikor a répa már puha, a leveshez adjuk. 10 percig főzzük.

A lisztet csomómentesre keverjuk a tejföllel, kevés levest adunk hozzá, majd az ételbe öntjük. Az újraforrástól számítva még 5 percig főzzük. Ha elkészült, kivesszük belőle a petrezselemcsokrot. A levest forrón tálaljuk.

 

Tipp:

Laktatóbb lesz az étel, ha vajgaluskát főzünk bele. Tálalás előtt pár csepp citromlével savanyíthatjuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.