Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS-MUSTÁROS SERTÉSSÜLT

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb sertéskaraj-szelet, 30 dkg (lehetőleg apró) gomba, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt,  1 evőkanál mustár, étolaj, só, bors.

    

mustaros-hus-007-ff.jpg

   

A hússzeleteket kenjük be egy kis olajjal, szórjuk be sóval és darált feketeborssal, aztán tegyük pár órára a hűtőbe.
Egy serpenyőben forrósítsunk néhány evőkanálnyi olajat, tegyük bele a karajszeleteket, és mindkét oldalukat süssük pirosra, utána vegyük ki  őket a sütőedényből.
A hússütés után visszamaradt olajba tegyük bele a gombát (ha aprók, egyben, ha nagyobbak, szeletelve), pirítsuk át, aztán szórjuk meg egy evőkanál liszttel,  egy percig kevergetve pirítsuk tovább, majd öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a mustárt, ízesítsük sóval és darált feketeborssal. Tegyük bele a megsült hússzeleteket, és pár percig forraljuk össze.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tészta

(Szamóca, 2009.02.07 20:59)

Pedig a jó minőségűek (azok, amik nem festékkel, hanem zöldséggel színezettek) nagyon finomak. :)

Én is szeretem.

(Carphanter, 2009.02.07 15:40)

Főtt petr burgonyával.Ezek a színes tészták engem riasztanak.