Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁS-TEJSZÍNES TEPSIS HÚS

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg hús (lehet csirkemell, pulykamell, csirkecomb, karaj, nálunk tarjából a legnépszerűbb), 30-40 dkg gomba, 2 dl tejszín, negyed mokkáskanál őrölt bors, 2 fej mogyoróhagyma vagy kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld apróra vágva, egy csapott mokkáskanálnyi frissen morzsolt borsikafűlevél (ha van, egyébként kihagyható), 1 kiskanál őrölt pirospaprika.

   

Kép

  

Elkészítés:

A húst megtisztítjuk és értelemszerűen összevágjuk (a karajt, tarját, csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk, a csontos csirkecombot megfelezzük). A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk.

A gombát és a hagymákat megpucoljuk és fölszeleteljük.

A tejszínt összekeverjük a fűszerekkel, az olajjal és fél pohár vízzel.

Egy mélyebb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beletesszük a hússzeleteket. Rájuk szórjuk a hagymát és a gombát. Leöntjük a tejszínes keverékkel, szorosan beborítjuk alufóliával, és 200 fokos sütőbe tesszük.

Az ételt a sütőben addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.

A tejszínes húst rizzsel, bulgurral, galuskával, krumplipürével vagy tésztával is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Gombás-tejszínes tepsis hús

(Betti, 2012.04.19 20:48)

Nagyon finom lett, pedig nem gondolná az ember mikor összedobálja a hozzávalókat a tepsiben. Én is tarjából csináltam. Köszi a receptet, kipróbáljuk a többit is.

Ízvilág

(józsi, 2011.12.16 18:28)

Fasza Nagyon :D