Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GOMBÁVAL ÉS SAJTTAL TÖLTÖTT SERTÉSBORDA

2008.01.23

Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet kicsontozott sertéskaraj, só, bors.
A sajttöltelékhez: 10 dkg reszelt sajt, csipetnyi reszelt szerecsendióval összekeverve.
A gombatöltelékhez: egy kiskanálnyi
apróra kockázott vöröshagyma, 5 közepes gomba megtisztítva és felszeletelve, egy mokkáskanál pirospaprika, só, fél evőkanálnyi olaj, petrezselyemzöld, egy evőkanál tejföl, egy evőkanál liszt.
A panírozáshoz: liszt, villával felvert sózott tojás, zsemlemorzsa.
A kisütéshez: étolaj.

  

Kép

 

  

Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal, aztán félretesszük.
A gombatöltelékhez az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, és puhára pároljuk. A főzés végén apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, aztán beleöntjük a tejfölben elkevert lisztet, jól megkeverjük, levesszük a tűzről és kihűtjük. (Egy kemény, de kenhető masszát kell kapnunk.)
Négy hússzeletet sajttal, négyet gombával töltünk meg úgy, hogy a tölteléket a hússzelet egyik felére halmozzuk, a hús másik felét ráhajtjuk, a széleket pedig fogvájóval vagy hústűvel összetűzzük.
A megtöltött húsokat a szokott módon lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük.

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)))

(Szamóca, 2009.02.07 20:56)

Még szerencse, hogy senki sem tökéletes. ;)

Ez nekem való

(Carphanter, 2009.02.07 15:38)

Te nem kapc.Nagyon ügyi vagy.Csak ne lennél vega.Mindig mondom nincs tökéletes nő.HI-HI-HI