Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GULYÁS LEVES

2008.01.23

Hozzávalók:

50 dkg marhahús (pl. marhalábszár), 2 fej vöröshagyma, 1 kg megtisztított, fölkockázott krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db közepes paradicsom, 2 evőkanál zsír vagy étolaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, fél csapott mokkáskanál őrölt kömény, negyed csapott mokkáskanál őrölt bors, 1-2 gerezd fokhagyma, só, csipetke vagy galuska.

  

Kép

 

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott vöröshagymát állandóan kevergetve üvegesre sütjük a zsírban vagy olajban. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, és együtt pirítjuk tovább. Megszórjuk pirospaprikával, köménnyel, borssal, a hőfokot mérsékeljük, és a húst leginkább a saját levében, de ha kell kis vizet hozzáadva, fedő alatt puhára pároljuk. (Soha ne legyen a húson túl sok víz.)

Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a félbe vágott paradicsomot, a kicsumázott paprikát, a kockákra vágott krumplit. Megsózzuk és fölöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Mikor a krumpli megpuhul, a levesbe belefőzzük a csipetkét vagy galuskát. Ha kell, pótoljuk az elfőtt vizet, és a levest még utánaízesítjük.

 

Kép

 

Tipp:

A levesbe főzhetsz leveszöldséget (egy-két szál sárgarépát és petrezselyemgyökeret) és egy csokor petrezselyemzöldet is, finom ízt ad neki.

Ha szereted a csípőset, a gulyásba főzött paprika lehet csípős paprika is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

urijieug

(uuzujh, 2011.08.11 13:54)

ehzeirujeunhhd