Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HAGYMÁS ROSTÉLYOS

2008.01.21

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagy vagy 8 kisebb szelet rostélyos, 4 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, só, őrölt bors, 3 evőkanál étkezési keményítő, 2 evőkanál liszt, étolaj.

  

Kép

  

Elkészítés:

A mustárt kikeverjük 4-5 evőkanál étolajjal. Az így kapott keveréket kis őrölt borssal ízesítjük.

A hússzeleteket vékonyan bekenjük a mustáros páccal, és minimum néhány órára, de jobb, ha legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A pácolási idő lejárta után a húst elővesszük, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk.

A hagymákat megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk.

A hagymakarikákat megforgatjuk étkezési keményítőben. Aztán a forró olajba dobjuk, és aranybarnára sütjük őket, majd kiszedjük az olajból egy papírtörlőre.

A hagymasütés után visszamaradt olajban, közepes lángon mindkét oldalukon megsütjük a hússzeleteket.

Tálalásnál a hagymakarikákat a hússzeletekre halmozzuk. Köretként krumplifánkot adhatunk hozzá.

A krumplifánk receptjét itt találod: KRUMPLIFÁNK.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

rostélyos

(Balu, 2012.02.28 17:41)

Helló a mai napon megcsináltam ezt az ételt isteni finom lett nagyon köszönöm

recept

(Laci, 2010.01.28 07:17)

Egy csomószor megcsináltam, köszönöm a receptet!

Meghívás

(Szamóca, 2009.09.01 20:06)

Ha te főzöl, el is fogadom a meghívást. ;)

rostélyos

(Erik, 2009.09.01 14:05)

Ezt az ételt így, ahogy te csinálod, felveszem az étlapomra. Jogdíjként meghívlak egy vacsorára. ;)

rostélyos

(Loksi, 2009.08.18 21:38)

Szívesen megkóstolnám.