Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÚS MUFFIN

2008.01.21

Hozzávalók (12 db-hoz):

1 kg darált hús, 2-3 gerezd fokhagyma, egy közepes fej vöröshagyma, fél mokkáskanál frissen őrölt bors vagy borsikafű, 2-3 kis mokkáskanál só, 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika (aki szereti a csípőset, annak jó csípős fajta), fél mokkáskanál őrölt kömény, 12 szelet húsos szalonna, étolaj.

   

Kép

    

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon megfuttatjuk. (Addig sütjük, amíg egy picit üvegesedni kezd, ami maximum 1 perc, de véletlenül se barnítsuk meg!)

A darált húst egy tálba tesszük, beleöntjük a hagymát az olajjal együtt, belereszeljük a fokhagymagerezdeket, beleszórjuk a fűszereket, aztán a masszát jó alaposan összegyúrjuk. (Nagyon fontos tényleg alaposan összegyúrni, hogy a fűszerek nehogy egy csomóban maradjanak.)

Ezután az egészet berakjuk minimum egy órára a hűtőbe, de a legjobb, ha legalább egy éjszakát állni hagyjuk.

Utána a húst 12 részre osztjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. Minden gombócot körbetekerünk egy szelet szalonnával. A szalonnával körbetekert húsgombócokat egy muffintepsi mélyedéseibe rakjuk. (A muffintepsi mélyedéseit előtte olajozzuk ki.)

 

Kép

 

A hús muffinokat ezután előmelegített sütőben barnára sütjük.

Sülés után még kb. 5 percig hagyjuk a tepsiben állni, ezután szedjük tálra őket.

A hús muffinok melegen és hidegen is tálalhatók.

  

Kép

  

Tipp:

Ugyanilyen módon a hagyományos fasírtmasszából is süthetünk muffinokat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

húsos muffin

(Nóri, 2010.05.05 19:32)

Szia Szamóca!

Segíts ki légyszíves,hogy hány fokon kell sütni...:(

köszönöm szépen!!!!!

hús muffin

(Kata, 2011.04.19 22:49)

Szia! Finom, ízlett a családnak. De legközelebb teszek bele 1-2 tojást, mert így egy kissé száraz, fujtós volt. Nagyon tetszenek a receptjeid,sok ötletet merítek belőle! Köszi

Zsemle

(Szamóca, 2010.03.14 14:36)

Szia!
Tehetsz bele zsemlét, ha ti úgy jobban szeretitek.
Én ebbe nem szoktam.

Húsos muffin

(anya, 2010.03.14 14:30)

Ehhez nem is kell beáztatni zsemlét?
Nagyon jól néz ki a képen kipróbálom.

Húsmuffin

(Szamóca, 2010.02.20 22:31)

Nagyon örülök, hogy ízlett.

husosmuffin

(tuske698, 2010.02.20 14:08)

Nagyon finom gratulálok

recept

(Noémi, 2010.02.10 21:42)

Nagyon szuper ötlet, gratulálok:))

recept

(Laci, 2010.01.28 07:14)

Kipróbáltam, nagyon jó, köszönöm!