HÚS MUFFIN
Hozzávalók (12 db-hoz):
1 kg darált hús, 2-3 gerezd fokhagyma, egy közepes fej vöröshagyma, fél mokkáskanál frissen őrölt bors vagy borsikafű, 2-3 kis mokkáskanál só, 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika (aki szereti a csípőset, annak jó csípős fajta), fél mokkáskanál őrölt kömény, 12 szelet húsos szalonna, étolaj.
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy evőkanál olajon megfuttatjuk. (Addig sütjük, amíg egy picit üvegesedni kezd, ami maximum 1 perc, de véletlenül se barnítsuk meg!)
A darált húst egy tálba tesszük, beleöntjük a hagymát az olajjal együtt, belereszeljük a fokhagymagerezdeket, beleszórjuk a fűszereket, aztán a masszát jó alaposan összegyúrjuk. (Nagyon fontos tényleg alaposan összegyúrni, hogy a fűszerek nehogy egy csomóban maradjanak.)
Ezután az egészet berakjuk minimum egy órára a hűtőbe, de a legjobb, ha legalább egy éjszakát állni hagyjuk.
Utána a húst 12 részre osztjuk, és 12 gombócot formázunk belőle. Minden gombócot körbetekerünk egy szelet szalonnával. A szalonnával körbetekert húsgombócokat egy muffintepsi mélyedéseibe rakjuk. (A muffintepsi mélyedéseit előtte olajozzuk ki.)
A hús muffinokat ezután előmelegített sütőben barnára sütjük.
Sülés után még kb. 5 percig hagyjuk a tepsiben állni, ezután szedjük tálra őket.
A hús muffinok melegen és hidegen is tálalhatók.
Tipp:
Ugyanilyen módon a hagyományos fasírtmasszából is süthetünk muffinokat.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Szamóca!
Segíts ki légyszíves,hogy hány fokon kell sütni...:(
köszönöm szépen!!!!!
hús muffin
(Kata, 2011.04.19 22:49)Szia! Finom, ízlett a családnak. De legközelebb teszek bele 1-2 tojást, mert így egy kissé száraz, fujtós volt. Nagyon tetszenek a receptjeid,sok ötletet merítek belőle! Köszi
Zsemle
(Szamóca, 2010.03.14 14:36)
Szia!
Tehetsz bele zsemlét, ha ti úgy jobban szeretitek.
Én ebbe nem szoktam.
Húsos muffin
(anya, 2010.03.14 14:30)
Ehhez nem is kell beáztatni zsemlét?
Nagyon jól néz ki a képen kipróbálom.
húsos muffin
(Nóri, 2010.05.05 19:32)