Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÚSOS PITE

2012.07.06

Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, egy kávéskanál só.

A töltelékhez: 50 dkg sült vagy főtt hús (nálunk leggyakrabban sült csirkéből készül), 2,5-3 dl tejszín, 10-15 dkg reszelt sajt, (vagy a tejszín és reszelt sajt helyett kb. 3 dl mascarpone vagy más krémsajt),1 doboz konzerv kukorica (vagy bármilyen más párolt zöldség), 1 vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, olaj.

     

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (Ha kell, kis hideg vizet adhatunk hozzá. Sima, rugalmas tésztát kell kapnunk.) Aztán hűtőgépbe tesszük.

Az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük egy evőkanál olajon. Beletesszük a falatnyi darabokra vágott húst, 3-4 percig kevergetjük. Sózzuk, alaposan megborsozzuk, beletesszük a kukoricát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejszínt és a reszelt sajtot (vagy a krémsajtot). Néhány perc alatt összefőzzük, majd kihűtjük. (A töltelékbe keverhetünk 1-2 nyers tojást is.)

A tésztával vékonyan kibélelünk egy piteformát. (Úgy a legegyszerűbb, ha a tésztát belemorzsoljuk a formába, és belenyomkodjuk úgy, hogy az alját és oldalát is befedje.) A tészta közepében egyenletesen elterítjük a húsos tölteléket, és 180 fokon 30 percig sütjük. Melegen, hidegen is finom.


Tipp:

Ha nincs otthon sült vagy főtt hús, sonkával is elkészíthető. Füstölt sonkafélével is nagyon finom.

  

p1200174-dd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.