HÚSOS ZAPEKANKA
Hozzávalók:
1 kg darált hús, 25 dkg főtt rizs, 2 vöröshagyma, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, negyed kávéskanál őrölt bors.
Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a reszelt vörös- és fokhagymával, a rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Legalább 5-6 cm vastagon sütőpapírral bélelt, tűzálló tálba simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Tipp: nem túl száraz húsból a legfinomabb. Tálaláskor tejfölt és friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé. Az ételt ízesíthetjük más fűszerekkel is. Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk sajttal. A nyers masszába is keverhetünk sajtot, de akár előfőzött zöldségekkel is rétegezhetjük.