Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÚSOS ZAPEKANKA

2018.10.04

p1840893-aaa.jpg

 

Hozzávalók:

1 kg darált hús, 25 dkg főtt rizs, 2 vöröshagyma, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, negyed kávéskanál őrölt bors.

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a reszelt vörös- és fokhagymával, a rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Legalább 5-6 cm vastagon sütőpapírral bélelt, tűzálló tálba simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Tipp: nem túl száraz húsból a legfinomabb. Tálaláskor tejfölt és friss salátát vagy savanyúságot kínálunk mellé. Az ételt ízesíthetjük más fűszerekkel is. Sütés előtt a tetejét megszórhatjuk sajttal. A nyers masszába is keverhetünk sajtot, de akár előfőzött zöldségekkel is rétegezhetjük.

 

p1840903-a.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.