Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


HÚSSAL RAKOTT TÉSZTA

2013.10.05

Hozzávalók:

50 dkg főtt tészta, 50 dkg darált hús, 1 vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, só, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, fél kávéskanál őrölt bors, fél kávéskanál örölt kömény, 1 evőkanál olaj, 4-5 dl tejföl.

 

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve fehéredésig sütjük, ízesítjük sóval, paprikával, köménnyel és borssal. Felöntjük fél bögere vízzel. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a húst puhára főzzük.

Közben forrásben levő bő, sós vízben kifőzzük a tésztát.

A hozzávalókat egy tűzálló edénybe rétegezzük: alulra tészta, arra hús, rá tejföl, megint tészta, hús, tejföl, tészta és tejföl sorrendben.

Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Tálalásnál friss salátát vagy savanyúságot adhatunk hozzá.

 

p1430561-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ez a kaja gombával is igen finom

(erzsi, 2014.01.21 18:57)

des ugyan ezea tésztás is nagyon finoma darált hussal