JUTKA NÉNI TÖLTÖTT CSIRKÉJE
Hozzávalók (4 személyre):
4 fél csirkemellfilé, 4 szelet sonka, 4 gomba, 4 vastagabb szelet sajt, őrölt bors, só, 2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A csirkemellet oldalról bevágjuk úgy, hogy egy zseb képződjön a húsban. Sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon körbepirítjuk. Addig sütjük, míg a zsebet kicsit szétnyitva azt nem látjuk, hogy már belül is kifehéredett a hús. Ezután félretesszük. A visszamaradt olajba beleszórjuk a megtisztított, felszeletelet gombát, és addig kevergetjük, míg a leve el nem párolog.
Mikor a hús és a gomba is kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, a "zsebet" megtöltjük a sonkával, gombával és a sajttal. (Nem baj, ha a töltelék kilóg.)
A csirkét tűzálló edénybe tesszük, majd sütőben, grillező fokozaton addig sütjük, míg a sajt pirulni nem kezd (5-7 perc).
Rögtön tálaljuk.