Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÍNAI CSIRKEFALATOK

2008.01.18

Hozzávalók:
fél kiló csirkecombfilé csíkokra vágva, 4 tojás, 3 evőkanál étkezési keményítő, 6 evőkanál finomliszt, fokhagymapor, só, őrölt bors, szezámmag, napraforgómag, olaj a kisütéshez.

 

Kép

 

Elkészítés:
A húst megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral, aztán félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat összekeverjük a keményítővel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk és fokhagymaport szórunk bele. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan belevegyítjük a lisztes tojássárgákba.
Az így kapott tésztában forgatjuk meg egy villa segítségével a csirkecsíkokat. Ezután egy részüket szezámmaggal vagy napraforgómaggal szórjuk meg.
Végül  bő forró olajban aranyszínűre sütjük őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Gigi!

(Szamóca, 2008.04.25 10:02)

A megszokott lisztes-tojásos-zsemlemorzsás panírozásnál is szoktam szezámmagot (máskor diót vagy sajtot) szórni a zsemlemorzsába. Kicsit változatosabb. És finom is.

Igazad van, csirkemellből is finom. De ha csirkemellből csinálom, akkor előző este be szoktam áztatni a húst sós, fokhagymás tejbe.

hogigi@freemail.hu

(GIGI, 2008.04.25 09:52)

csirkemelből szoktam ilyet,csak a magok miatt nem ismertem fel, de jó ötlet!:-)