Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ

2008.01.18

Carphanter barátomnak ajánlom. 

Hozzávalók:

1 kg csont nélküli karaj egyben, 1 szál kolbász (én gyulait használok hozzá), 2 gerezd fokhagyma, 2 kiskanál só, pár csipetnyi őrölt bors, 20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna.

   

Kép

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, lehártyázzuk. Egy hosszú késsel átszórjuk a közepét. Az így keletkezett nyílásba bedugjuk a lebőrözött kolbászt. (Ha  a kolbász puha, akkor a legkönnyebb úgy beledugni a húsba, ha előbb legalább fél órára mélyhűtőbe tesszük.)

A sót összekeverjük a borssal és a finomra reszelt fokhagymával. Ezzel a fűszerpéppel alaposan bedörzsöljük kívülről a húst.

Ezután alaposan beburkoljuk vékony szalonnaszeletekkel.

Az így előkészített húst olyan hőálló tálba vagy kisebb tepsibe tesszük, és ha van a tálnak teteje, akkor azzal, ha nincs, akkor alufóliával lezárjuk.

A húst kb. másfél óráig sütjük. Ezután levesszük az edény tetejét vagy az alufóliát, megöntözzük a húst a sülés közben kifolyt levével és visszatesszük a sütőbe még 10 percre pirulni.

Tálalhatjuk melegen is, hidegen is. Hidegen szebben szeletelhető.

  

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

találtam

(Viki, 2012.09.01 10:42)

http://sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.hu/2011/12/kolbasszal-toltott-karaj-gombaszosszal.html
Szia, ezt találtam. Azért odaírhatták volna a forrást, még ha kicsit meg is változtatták a receptet...

Re: találtam

(Szamóca, 2012.09.02 08:19)

Köszönöm!

kolbászos karaj

(Kati, 2010.01.21 07:32)

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett.