KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT KARAJ
Carphanter barátomnak ajánlom.
Hozzávalók:
1 kg csont nélküli karaj egyben, 1 szál kolbász (én gyulait használok hozzá), 2 gerezd fokhagyma, 2 kiskanál só, pár csipetnyi őrölt bors, 20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna.
Elkészítés:
A húst megmossuk, lehártyázzuk. Egy hosszú késsel átszórjuk a közepét. Az így keletkezett nyílásba bedugjuk a lebőrözött kolbászt. (Ha a kolbász puha, akkor a legkönnyebb úgy beledugni a húsba, ha előbb legalább fél órára mélyhűtőbe tesszük.)
A sót összekeverjük a borssal és a finomra reszelt fokhagymával. Ezzel a fűszerpéppel alaposan bedörzsöljük kívülről a húst.
Ezután alaposan beburkoljuk vékony szalonnaszeletekkel.
Az így előkészített húst olyan hőálló tálba vagy kisebb tepsibe tesszük, és ha van a tálnak teteje, akkor azzal, ha nincs, akkor alufóliával lezárjuk.
A húst kb. másfél óráig sütjük. Ezután levesszük az edény tetejét vagy az alufóliát, megöntözzük a húst a sülés közben kifolyt levével és visszatesszük a sütőbe még 10 percre pirulni.
Tálalhatjuk melegen is, hidegen is. Hidegen szebben szeletelhető.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
http://sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.hu/2011/12/kolbasszal-toltott-karaj-gombaszosszal.html
Szia, ezt találtam. Azért odaírhatták volna a forrást, még ha kicsit meg is változtatták a receptet...
találtam
(Viki, 2012.09.01 10:42)