Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KRUMPLIS PIROG HÚSSAL

2008.01.18

Hozzávalók:
A tésztához:
Fél kiló pürésített (krumplinyomón áttört) főtt krumpli, 1 tojás, 15 dkg liszt, 5 dkg búzadara, 10 dkg reszelt sajt, 2 kávéskanál só, csipetnyi reszelt szerecsendió.
A töltelékhez:
30 dkg darált hús, 1 kis fej vöröshagyma kis kockákra vágva, só, pirospaprika, csipetnyi bors, egy evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt.

A díszítéshez: szezámmag.
A kisütéshez: étolaj.

  

Kép

  

Elkészítés:
A töltelékhez a hagymát megdinszteljük az olajon, beleöntjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, elfőzzük a levét, aztán rászórjuk a pirospaprikát és a lisztet. Jól átkeverjük, ha túl kemény, egy pici vizet öntünk rá, hogy kanalazható, de ne sziklaszilárd masszát kapjunk.
A tölteléket félrerakjuk.
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Az így kapott masszát fél centi vastagra kinyújtjuk, és egyforma nagyságú négyzetlapokra vágjuk. Minden második négyzet közepébe egy kanál tölteléket halmozunk, aztán betakarjuk egy másik tésztalappal. A széleiket (egy villával) jól összenyomkodjuk, a tetejüket megszórjuk szezámmaggal (hogy le ne hulljon a szezámmag, ajánlott kicsit belenyomkodni a tésztába).
A megtöltött pirogokat forró olajban megsütjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

még pirog

(Gabi, 2010.08.28 14:44)

Ma én is gombásat akartam, de mivel nem volt gomba itthon, húsos és barackos lett :)

Gabinak

(Szamóca , 2010.08.28 13:15)

Szia!
Köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy. (pirulós szmájli)
Nagyon örülök, hogy sikered volt vele. Mi is nagyon szeretjük. A gombás változatát is.

Krumplis Pirog hússal

(Gabi, 2010.08.28 12:55)

Gratulálok az oldaladhoz :)
Szinte naponta böngészem, ha nincs fözésötletem.
Ez a pirog nagyon finom lett nagy sikert aratott.
Én olajba sütöttem, ha forró az aolaj nem sszívja magába.
Köszönöm:)

Zsókának

(Szamóca, 2009.07.20 20:55)

Mondjuk ha tepsiben sütném, én sütés előtt bekenném a tetejét villával felvert tojással.

Tepsi

(Szamóca, 2009.07.20 20:53)

Szerintem tepsiben sütve is finom.
Egyébként olajban is sütik az oroszok a pirogokat. Illetve a pirozskikat. :)

Pirog sütése

(Zsóka, 2009.07.20 20:49)

Nagyon aktuális már,hogy megsüssem a krumplis pirogot. Szeretném kikérni a véleményedet arról,hogy megpróbáljam-e tepsiben kisütni(valahogy idegenkedem az olajban sütött ételektől)Tudom,akkor már nem az igazi,talán "blincsik"-nek hívják az oroszok.

Sütés

(Szamóca, 2009.04.13 11:56)

Szia Zsóka!
Meg lehet sütni sütőben is. Ha sütőben sütöd, kend meg sütés előtt a tetejét egy kis tejjel vagy villával felvert tojással.

Sütve vagy sütve

(Zsóka, 2009.04.13 11:09)

Nem zsírban,hanem sütőben sütném meg.Szerinted lehetséges? A lengyelek is készítenek különböző töltelékkel,de ők inkább kifőzik,aztán pirítják meg.