KUKORICÁS-TEJSZÍNES HÚS
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csont nélküli hús (lehet csirke-/pulykamell, csirke-/pulykacombfilé vagy esetleg karaj, tarja...), 2 doboz csemegekukorica, 4 dl tejszín, negyed mokkáskanál őrölt bors, 1 fej mogyoróhagyma vagy kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál vaj (kb. 3 dkg), 1 evőkanál étolaj, 10-15 szál petrezselyemzöld, csipetnyi reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk. Fölmelegítjük az olajat és a vajat. (Használhatunk csak vajat is, de önmagában elég könnyen megég és megkeseredik, ezért szoktam kis étolajat adni hozzá.) A zsiradékban gyakran megkeverve átpirítjuk a húst, amikor színesedni kezd, rászórjuk az apró kockákra vagy vékony karikákra vágott hagymát, együtt tovább sütjük, amíg a hagyma üvegesedni kezd, ekkor sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, a lángot kicsire vesszük, az ételt letakarjuk, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Közben a szaft is besűrűsödik.
Mikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, az ételbe szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, beleöntjük a kukoricát a levével együtt, és még 5-6 percig főzzük.
A tejszínes húst rizzsel vagy tésztával tálaljuk. (A fotón rizibizivel, innen származnak a zöldborsószemek.)