Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LECSÓS SZELET

2008.01.17

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (karaj, tarja, de lehet csirke- vagy pulykamell is), fél csésze liszt, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, őrölt bors, só, 3-4 evőkanál étolaj.

A lecsóhoz: 4 db paprika (mutatós, ha különböző színűek), 3 db paradicsom, 1 kisebb vöröshagyma, só. (A paprikán és paradicsomon kívül én szoktam tenni bele 2-3 fölszeletelt gombát, egy egészen kicsi cukkinit, néhány szelet padlizsánt is.  Ezeket kihagyhatod vagy más zöldségekkel is helyettesítheted. A vöröshagyma helyett vagy mellett tehetsz bele póréhagymát, a cukkini és padlizsán helyett vagy mellett például zsenge tököt vagy patiszont.

  

Kép

 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, összevágjuk.

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. A pirospaprikát a lisztbe keverjük.

A hússzeleteket megforgatjuk a paprikás lisztben, aztán a felforrósított étolajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a szeleteket kivesszük az olajból, és félretesszük.

A visszamaradt olajon egy percig kevergetjük a kockákra vagy karikákra vágott hagymát, aztán beleszórjuk a paprikát (és a gombát, cukkinit, padlizsánt...), és összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, aztán visszatesszük a lecsóba a hússzeleteket is. Ha kell, egy pici vizet öntünk rá (épp csak annyit, hogy nehogy odaégjen), és lefedve addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Rizzsel tálaljuk úgy, hogy a hússzeleteket a rizsre szedjük és a húsra kanalazzuk a lecsót. Én tükörtojást is szoktam adni a tetejére, de ez elhagyható. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.