Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LENCSÉS CSÜLÖK

2011.11.09

Egy tipikus szilveszteri-újévi étel, amit máskor is érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

1 nyers hátsó csülök, 50 dkg lencse, 1 fej fokhagyma, 50 dkg vöröshagyma, 1 liter húsleves, negyed mokkáskanál őrölt bors, 2-3 evőkanál mustár, 3-4 babérlevél.

  

p1070968-dd.jpg


Elkészítés:

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.)

Egy legalább 3 liter űrtartalmú magas falú tepsit vagy tűzálló tálat kibélelünk sütőpapírral, az aljába szórjuk a lencsét (nem kell előtte vízbe áztatni), rákanalazzuk a mustárt, rádobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, a babérlevelet, a vöröshagyma felét nagyobb darabokra vágva, megborsozzuk, majd rárakjuk a csülökdarabokat, végül ráöntjük a húlevest, alufóliával szorosan befedjük, és másfél órára 200 fokos sütőbe tesszük.

A másfél óra sütés után kivesszük a húst (úgy jó, ha a húsleves nagy részét már fölszívta a lencse, de még van jócskán lé az ételen), rászórjuk a többi vöröshagymát negyedekre-nyolcadokra vágva. És fólia nélkül visszatesszük még 15-20 percre sütni.

Jó étvágyat!


 

Tipp:

Aki nem szereti a bőrét, természetesen bőr nélküli csülökből is elkészítheti.

Csülök helyett használhatsz ehhez az ételhez malachúst is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.