Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LIBATEPERTŐ

2013.11.15

Hozzávalók:

1 kg bőrös libaháj, fél bögre víz.


p1460857-ddd.jpg

 

Elkészítés:

A libahájat megmossuk, az esetleg bennemaradt tolldarabkákat és pihéket gondosan eltávolítjuk (szemöldökcsipesszel például), majd attól függően, hogy az apróbb vagy nagyobb tepertőt szeretjük, kisebb darabokra vágjuk. (A 2-3 centis kockákból apró tepertő lesz.)

Egy akkora fazékba, amekkorába a háj legalább kétszer belefér, fél bögre vizet öntünk. Beletesszük a hájat, és a legkisebb lángon főzni-sütni kezdjük.

A víz egy idő után elpárolog, és a tepertő kezd színesedni és összeugrani. Ekkor már gyakrabban kell ránézni, nehogy elégessük. A kisülő zsír nagy részét néhányszor leöntjjük róla.

Mikor a tepertő elérte a kívánt barnaságot, előkészítünk egy fedőt és egy evőkanálnyi vizet, elzárjuk a tüzet, a vízzel megspicceljük a tepertőt, gyorsan lefedjük. (Vigyázat, pattog!) Aztán állni hagyjuk, amíg sistereg. Ezután szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük róla az összes zsírt.

Tálaláskor pici sóval, őrölt pirospaprikával ízesíthetjük.


Tipp:

Érdemes egyszerre többet készíteni, mert a megadott mennyiségből mindössze két maréknyi tepertő lesz.
A kisült zsír felhasználásval készítsünk
ZSÍRBAN SÜLT MÁJAT!

 

p1440169-ddddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.