Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁJPÁSTÉTOM

2008.01.15

Hozzávalók:

1 kg csirkemáj, 25-30 dkg szalonna (én húsosat szoktam használni, de állítólag sima zsírszalonnával is jó), 3 fej lilahagyma, 2 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál morzsolt majoranna, néhány csipetnyi őrölt bors, 2 tojás.

  

Kép

 

Elkészítés:

A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk. A hagymákat apró kockákra vágjuk.

Az összes hozzávalót összekeverjük.

Egy hosszúkás sütőformát (pl. őzgerinc formát) kibélelünk sütőpapírral vagy alaposan kivajazunk. A masszát beleöntjük. A formát szorosan befedjük alufóliával.

Egy magas falú tepsibe annyi forró vizet öntünk, hogy a májjal megtöltött sütőforma feléig érjen a víz. A formát a vízbe állítjuk, és 200 fokos sütőben egy órát sütjük.

A kész pástétomot melegen és hidegen is tálalhatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.