MILÁNÓI MAKARÓNI
Hozzávalók:
50 dkg tészta, 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka/tarja, 2-3 tisztított és szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2,5-3 dl sűrű paradicsomlé vagy hámozott konzerv paradicsom, oregano, kakukkfű, bazsalikom, olívaolaj, só, bors, pici cukor (ha kell, a paradicsom savanyúságától függ), a tészta tetejére reszelt sajt.
Elkészítés:
Olajon futtassuk át az aprított hagymát, tegyük rá a darabolt gombát és a húst, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve pirítsuk meg. Öntsük bele a paradicsomlét, keverjük bele a fűszereket, és főzzük még 10 percig.
Az így elkészült mártást forgassuk össze a kicsit keményre főtt tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
A tésztát a mártással összekeverve tedd negyed órára a sütőbe, kicsit más jelegű, de szintén nagyon finom ételt kapsz.