Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MILÁNÓI SERTÉSBORDA

2008.01.15

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj), a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és tojás. 40 dkg tészta, 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka,  3-4 tisztított és szeletelt gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom, egy-egy csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom és kakukkfű (vagy helyettük olasz fűszerkeverék), étolaj, só, bors. A tálaláshoz reszelt sajt.

 

p1220579-ddd.jpg

 

  

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. (Tényleg csak egészen enyhén. Tilos papírvékonyra verni!) A szeleteket megsózzuk, kissé megborsozzuk.

A tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük.

A hússzeleteket  megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, aztán morzsába bundázzuk.

Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .

Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát.

A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.

A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.

MInden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.