Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PAPRIKÁS KRUMPLI GAZDAGON

2008.01.11

Hozzávalók (4 személyre):

1,5 kg rózsakrumpli, 4 nagyobb vagy 8 kisebb vastag szeletre vágott húsos szalonna, 40 dkg kolbász (pl. debreceni), 2-3 nagy fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika (aki szereti az erőset, az csinálhatja erős paprikával is), fél mokkáskanál őrölt kömény, 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, só, étolaj, 3-4 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt.

  

p1000198-dd.jpg

 

Elkészítése:

Egy-két evőkanál olajon megsütjük a szalonnát, aztán kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre sütünk egy fej kockákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lehéjazott, összevágott paradicsomot és a feldarabolt paprikát. Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük egy pohár vízzel, aztán összeforraljuk.

Ezután beleszórjuk a megtisztított és felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, amennyi a krumplit éppen ellepi. Megsózzuk, hozzáadjuk a köményt, lefedjük és a krumplit majdnem puhára főzzük. Mielőtt megfőne a krumpli, keverjük bele a felkarikázott kolbászokat, és főzzük együtt még legalább 10 percig most már fedő nélkül.

A megmaradt vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk karikákra. A hagymakarikákat válasszuk szét, forgassuk meg a keményítőben vagy lisztben, és forró olajban süssük meg. (Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, hogy ropogós maradjon.)

A paprikás krumplit a hagymakarikákkal és a szalonnaszeletekkel koronázva, salátával vagy savanyúsággal, nagyétvágyúaknak egy jó nagy szelet friss kenyérrel tálaljuk.

 

paprikas-krumpli-gazdagon-013-dd.jpg

   

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kaja

(péter, 2010.03.22 07:42)

szuper ez a recept
az egyik kedvencem tőled

az oldalról

(Matyi, 2010.03.10 14:49)

Nagyon jó kajákat főzöl meg kell mondjam. Pedig én értek hozzá, szakács vagyok. Le a kalappal. Aki egy olyan egyszerű kaját mint a paprikáskrumpli így tud föladni az asztalra az vérprofi. Meghajolok előtted.

Kömény

(Szamóca, 2010.01.29 12:27)

Kedves Zsuzsanna!
Tündér vagy, hogy szóltál! Persze, hogy őrölt kömény! Köszönöm szépen!
(Bár lehet, hogy fahéjjal sem rossz! :DDD)

Paprikás krumpli gazdagon

(Zsuzsanna, 2010.01.29 11:58)

Nagyon jónak ígérkezik ez a recept ki is fogom próbálni, de szerintem a hozzávalóknál az őrölt fahéj nem hiszem hogy jó lenne, inkább őrölt köménymag kellene.

Margónak

(Szamóca, 2010.01.29 11:14)

Szia!
Köszönöm szépen ezt a remek receptet!
Kicsit olyan, mint a pásztortarhonya, csak tarhonya helyett nokedlivel.
A fiam biztosan imádná. Ki fogom próbálni.

Hozzászólok a krumplis recepthez

(Margó, 2010.01.29 11:04)

Kedves Virág! Felénk egy másik krumplis egytál étel is dívik. Az alap ugyan ez, csak a krumplit hosszára vágjuk,annyi vizzel töltjük fel, hogy ellepje.Ha jó puhára főtt, a lecsós alapu kolbászos krumplihoz 2 tojásból kavart nokedlit szaggatunk. Nagyon laktató és nagyon finom! Savanyusággal fenséges! Üdv

recept

(Laci, 2010.01.28 07:14)

Nagyon jó recept, köszönöm!