Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

*****


PÁRIZSI SZELET

2008.01.11

Hozzávalók (4 személyre):

8 szelet borjúcomb vagy csont nélküli sertéskaraj (esetleg pulyka- vagy csirkemellfilé), tej, 4-5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, tojás, liszt, étolaj.

  

 

Kép

 

  

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, aztán megózzuk, kicsit megborsozzuk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk néhány félbevágott fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hús, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes húst bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább egy-két órára) hűtőbe rakjuk.
Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, alaposan lecsöpögtetjük.

Tojásból, lisztből és némi sóból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk.

A hússzeleteket először lisztbe, aztán a tojásos tésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a receptröl

(julcsi, 2010.10.25 13:17)

gratula a recept profi