Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIEDONE HAGYMÁS BAB

2014.04.15

Hozzávalók:

1 kg főtt bab, 1 kg csont nélküli tarja, 10 dkg füstölt szalonna, 4 vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 teáskanál barna cukor, 1 kávéskanál kakukkfű, őrölt bors, só.

 

p1530866-dd.jpg

 

Elkészítés:

A kis kockákra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk, az ujjnyi szeletekre vágott tarja mindkét oldalát megpirítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk, majd kis vizet aláöntve, az elpárolgó folyadékot folyamatosan pótolva, majdnem puhára pároljuk. Ezután a húst kivesszük, a visszamaradt zsiradékba beleszórjuk a cukrot, megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott vöröshagymát, és addig kevergetjük, míg borostyános színt nem kap. Ráöntjük a babot kb. 2 dl főzővízzel együtt (a konzervet a levével). A kisebb kockákra vágott, lehúzott héjú paradicsommal, a reszelt fokhagymával és a kakukkfűvel ízesítjük, ha kell, adunk még hozzá sót és borsot is. Visszatesszük bele a tarját, és a legkisebb lángon, lefedve még 30 percig főzzük.

Friss kenyérrel tálaljuk.
 

Tipp:

Aki szereti, csilit vagy erőspaprikát is tehet bele.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.