RAKOTT KARFIOL
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 15 dkg rizs, 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 nagy doboz (4-5 dl) tejföl, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, só, csipetnyi frissen őrölt bors, 2 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfőzzük.
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt 1 kiskanál sóval ízesített forrásban levő vízben 5 percig főzzük. Aztán leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Az olajon megüvegesítjük a hagymát (ne barnuljon meg!), rátesszük a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, aztán levesszük a tűzről, összekeverjük a tejföllel, és belekeverjük a főtt rizst.
Egy tűzálló tálba egy réteg előfőzött karfiolt rakunk. Erre egy réteg rizses hús kerül, majd megint egy réteg karfiol, utána megint rizses hús.
Az ételt 220 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejföllel tálaljuk.
Rakott karfiol
(Szamóca, 2010.04.14 11:29)