Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT KARFIOL

2008.01.10

Hozzávalók:

1 kg karfiol, 15 dkg rizs, 50 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 1 nagy doboz (4-5 dl) tejföl, 1 kiskanál őrölt pirospaprika, só, csipetnyi frissen őrölt bors, 2 evőkanál étolaj.

 

Kép

 

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzzük.

A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt 1 kiskanál sóval ízesített forrásban levő vízben 5 percig főzzük. Aztán leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Az olajon megüvegesítjük a hagymát (ne barnuljon meg!), rátesszük a húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát, aztán levesszük a tűzről, összekeverjük a tejföllel, és belekeverjük a főtt rizst.

Egy tűzálló tálba egy réteg előfőzött karfiolt rakunk. Erre egy réteg rizses hús kerül, majd megint egy réteg karfiol, utána megint rizses hús.

Az ételt 220 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rakott karfiol

(Szamóca, 2010.04.14 11:29)

Nagyon örülök, hogy ízlett. :)

Nagyon jó a recept

(rabszi, 2010.03.30 15:53)

Nagyon jó a recept!
Szia!
Kipróbáltam és isteni finom.
Nagyon jó ez a recept. Köszi