RAKOTT KRUMPLI
Hozzávalók:
1,5 kg krumpli, 10 tojás, 30 dkg paprikás füstölt kolbász, 5 dl tejföl, 1 kávéskanál só.
Elkészítés:
A krumplit héjastul jól megmossuk, és hájában megfőzzük.
Nyolc tojást keményre főzünk.
A megfőtt krumplit és a főtt tojásokat megtisztítjuk és fölkarikázzuk. A kolbász héját lehúzzuk és a kolbászt is karikákra vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a megmaradt két nyers tojással és egy kávéskanál sóval.
A hozzávalókat egy tűzálló tálba vagy tepsibe rétegezzük: egy réteg krumpli, egy réteg tojáskarika, egy réteg kolbász és így tovább.
Amikor a hozzávalók elfogynak, az étel tetején egyenletesen elosztjuk a tojásos tejfölt. Az edényt óvatosan összerázzuk, hogy a tejföl lefolyjon az aljáig.
A rakott krumplit 220 fokos sütőben barnára sütjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia! Köszönöm szépen ezt a remek ötletet!
mártás rakott krumplihoz
(zsuma, 2009.12.02 14:33)
A hagymát felhockázom, olajon rózsaszínúre pirítom, a túzről levéve megszórom pirospaprikával, majd gyorsan belekeverem a tejfölt, hogy a paprika ne égjen el.
Ezzel a mártással kenek meg minden sort ügy, hogy a tetejére is maradjon.
Egészen új ízú lesz a rakottkrumpli, és nem olyan száraz.
Rakott krumpli
(Szamóca, 2009.10.23 11:22)
Szia Szilvi!
Nagyon tetszik a módszered. Így nem szárad ki a krumpli. Köszönöm szépen az ötletet!
A rakott krumpliban az a jó, hogy millióféleképpen el lehet készíteni. És egyik változat finomabb, mint a másik.
rakott krumpli
(Szilvi, 2009.10.23 10:46)
Én rétegezem a hagymát, a tejfölbe nem teszek csak sót és minden egyes réteget megkenek tejföllel, ettől nagyon finom szaftos lesz.
Ja és ha van: füstölt szalonnát teszek az egész aljára, ill. baconnel takarom be.
Ez is egy fajta rakott krumpli
Tejföl
(Macóka, 2009.10.21 19:43)Ha egy kis fej nagyon apróra vágott hagymát kb. fél deci olajon halványsárgára pirítva a tojásos tejfölhöz keverjük finom izletes és szaftos lesz. Érdemes kipróbálni, én mindíg így csinálom.
Krumpli
(Lilla, 2009.10.14 14:31)
Ötlet:)
Tojásos tejföl helyett, Besamell mártással meglocsolva sokkal finomabb! Nem olyan száraz! :)
Mártás
(Szamóca, 2009.12.04 12:15)