Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RAKOTT KRUMPLI

2008.01.10

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, 10 tojás, 30 dkg paprikás füstölt kolbász, 5 dl tejföl, 1 kávéskanál só.

    

p1580853-dd.jpg

    

Elkészítés:

A krumplit héjastul jól megmossuk, és hájában megfőzzük.

Nyolc tojást keményre főzünk.

A megfőtt krumplit és a főtt tojásokat megtisztítjuk és fölkarikázzuk. A kolbász héját lehúzzuk és a kolbászt is karikákra vágjuk.

A tejfölt összekeverjük a megmaradt két nyers tojással és egy kávéskanál sóval.

A hozzávalókat egy tűzálló tálba vagy tepsibe rétegezzük: egy réteg krumpli, egy réteg tojáskarika, egy réteg kolbász és így tovább.

Amikor a hozzávalók elfogynak, az étel tetején egyenletesen elosztjuk a tojásos tejfölt. Az edényt óvatosan összerázzuk, hogy a tejföl lefolyjon az aljáig.

A rakott krumplit 220 fokos sütőben barnára sütjük.

 

p1640180-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mártás

(Szamóca, 2009.12.04 12:15)

Szia! Köszönöm szépen ezt a remek ötletet!

mártás rakott krumplihoz

(zsuma, 2009.12.02 14:33)

A hagymát felhockázom, olajon rózsaszínúre pirítom, a túzről levéve megszórom pirospaprikával, majd gyorsan belekeverem a tejfölt, hogy a paprika ne égjen el.
Ezzel a mártással kenek meg minden sort ügy, hogy a tetejére is maradjon.
Egészen új ízú lesz a rakottkrumpli, és nem olyan száraz.

Rakott krumpli

(Szamóca, 2009.10.23 11:22)

Szia Szilvi!
Nagyon tetszik a módszered. Így nem szárad ki a krumpli. Köszönöm szépen az ötletet!
A rakott krumpliban az a jó, hogy millióféleképpen el lehet készíteni. És egyik változat finomabb, mint a másik.

rakott krumpli

(Szilvi, 2009.10.23 10:46)

Én rétegezem a hagymát, a tejfölbe nem teszek csak sót és minden egyes réteget megkenek tejföllel, ettől nagyon finom szaftos lesz.
Ja és ha van: füstölt szalonnát teszek az egész aljára, ill. baconnel takarom be.
Ez is egy fajta rakott krumpli

Tejföl

(Szamóca, 2009.10.22 09:31)

Szia!
Köszönöm szépen ezt a remek ötletet!

Tejföl

(Macóka, 2009.10.21 19:43)

Ha egy kis fej nagyon apróra vágott hagymát kb. fél deci olajon halványsárgára pirítva a tojásos tejfölhöz keverjük finom izletes és szaftos lesz. Érdemes kipróbálni, én mindíg így csinálom.

Mártás

(Szamóca, 2009.10.15 14:14)

Szia Lilla! Köszönöm a jó ötletet!

Krumpli

(Lilla, 2009.10.14 14:31)

Ötlet:)
Tojásos tejföl helyett, Besamell mártással meglocsolva sokkal finomabb! Nem olyan száraz! :)