Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÁNTOTT HÚS ELŐRE PÁCOLVA

2008.01.10

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet hús (lehet karaj, tarja, csirkemell, pulykamell, de ne szeleteljük papírvékonyra), tej, 1 fej fokhagyma, só, őrölt bors. A panírozáshoz:  liszt, zsemlemorzsa, tojás, só. Étolaj a kisütéshez.

   

p1430679-dd.jpg

   

Elkészítés:

A hússzeleteket besózzuk, megborsozzuk.

Megpucoljuk a fokhagymát.

Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg húst, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hús, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes húst bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje. Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább egy-két órára) hűtőbe rakjuk.

Pácolás után a hússzeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, aztán a megszokott módon először lisztbe, aztán villával fölvert, enyhén megsózott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Jó étvágyat.

(Cirmi., 2014.08.19 20:57)

Ma készítettem el sokadszorra Én imádom, és a csalásom is.
Csoda finom ..

jo etvagyat!

(cirmicica, 2010.08.20 23:22)

Isteni finom lehet ez a recept es a kep is etvagyat csinal hozza...

Ötlet

(Szamóca, 2010.03.01 17:29)

Kedves Mamóca!
Köszönöm szépen a remek ötletet!

husika

(Mamoca, 2010.02.28 20:33)

Szia.Ezt a päcolt husit szoktam ugy is csinälni hogy a zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba forgatom es sütöben sütöm,ha több szemelyre csinälom akkor retegezem.

Szia!

(Szamóca, 2008.12.31 07:12)

Ez a vöröshagyma-közészeletelés jó ötlet. Köszönöm!

xxxxxxx

(Carphanter, 2008.12.31 05:31)

Ez nagyon finom a pácolás miatt lerövidül a hús kisütése
Én már régóta használom ezt a módszert,de én sót és őrölt borsot is rakok bele a jobb ízhatásért.Időnként szeletelt vöröshagymát is teszek közéjük.Én 1-2 napig
hagyom a pácba,így az igazi.Ha valaki siet az használjon villámpácot,vagy vákumos pácolót.(10perc alatt kész)

Szia! :)

(Szamóca, 2008.08.03 22:33)

Ki fogom próbálni. Kíváncsi leszek, mit szól majd hozzá a "zsűri". :DDD

2008,08,21:00

(carphanter, 2008.08.03 21:16)

Valóban sokkal finomabb fokhagymás tejben pácolva.
A vasi pecsenye is így készül de a karajszeleteket
paprikás lisztben kell megforgatni,5kanál liszt 1k
paprika, kevés bors, só.Így jó szaftos marad.ÜDV

Szépjóreggelt! :)

(Szamóca, 2008.08.02 08:43)

Mivel én nem eszem ilyesmit, csak a külső véleményekből tudok ítélni. Állítólag ettől a fokhagymás tejes áztatástól nagyon finom lesz.
Volt olyan, hogy enélkül csináltam, akkor azt a tömör megállapítást kaptam arra a kérdésre, hogy milyen, hogy "pulykaízű". Elfogyott úgy is, de fokhagymásan egyértelműen a kedvenccek között van.

LACI 2008 08 02

(carphanter, 2008.08.02 05:42)

A pulyka hússal csak pár éve barátkoztam meg.
AZ én kedvenceim a házilag füstölt comb,grillezett
mell vékonyra szelve pácolva,és a rántott felsőcomb
1cm re szeletelve,esetleg sajtal töltve.A pörkötjéért
nemvagyok oda.De másképpen készítve is fogyasszuk.

jaj

(Gergő, 2008.04.30 13:56)

nyelek nagyokat