Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RESZTELT MÁJ SÜLT HAGYMAKARIKÁKKAL

2008.01.10

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál étolaj, 1 evőkanál pirospaprika, csipetnyi morzsolt majoranna, őrölt bors, só.

A körethez: 1 kg meghámozott, kockákra vágott, sós vízben megfőzött krumpli.

2 nagy fej vörös- vagy lilahagyma, egy evőkanál liszt, étolaj a kisütéshez.

    

101_0341-dd.jpg

   

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A hagymákat is megpucoljuk és apró kockákra vágjuk.

A hagymakockákat a felhevített olajba szórjuk, és gyakran megkeverve, üvegesre sütjük. Beleöntjük a májat, tovább kevergetve megpirítjuk. Amikor a májdarabok minden oldalról megpirultak, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, kicsit megborsozzuk, ha nem engedett levet, pici vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A főzés végén megsózzuk.

A sült hagymakarikákhoz a megtisztított hagymákat szeletekre vágjuk. Az egyes karikákat elválasztjuk egymástól. A hagymakarikákat egy nagy tálba rakjuk. Megszórjuk őket liszttel, és alaposan összerázzuk, hogy a liszt mindenütt befedje a hagymát.

A lisztes hagymakarikákat kis adagokban bő forró olajba szórjuk, és hirtelen megsütjük (1-2 perc).

A kész, ropogós hagymát szűrőlapáttal a főtt krumplival tálalt máj tetejére szedjük.

 

101_0353-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.