Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS HÚS

2008.01.09

Hozzávalók (4 személyre):

8 kisebb vagy 4 nagyobb szelet hús (mi legjobban karajból vagy tarjából szeretjük, de nagyon finom csirke- vagy pulykamell szeletekből is), 20 dkg olvadós sajt (pl. mozzarella, de nagyon jó pl. többféle sajt keverékével), 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 4-5 gerezd fokhagyma, kb. 2 dl tej, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, étolaj.

 

Kép

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy jól záródó (pl. műanyag) dobozba rakjuk úgy, hogy a szeletek közé fokhagymagerezdeket szórunk. A húst leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.

A bepácolt húst kivesszük a tejből. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük. Lefedjük alufóliával, és addig sütjük a húst, amíg a beleszúrt villa már elég könnyen belemegy.

A reszelt sajtot összekeverjük a tejföllel és a liszttel. A sajt sósságától függően megsózom és kis reszelt szerecsendióval ízesítem.

A sajtos keverékből bőven halmozok minden hússzeletre.

A húst visszatesszük a sütőbe - letakarás nélkül - amíg a sajt jól rápirul.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

elviracska1972 @ gmail.com

(elviracska1972 @ gmail.com, 2015.12.25 23:50)