Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SAJTOS HÚS

2008.01.09

p1840150-ddd.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

8 kisebb vagy 4 nagyobb szelet hús (mi legjobban karajból vagy tarjából szeretjük, de nagyon finom csirke- vagy pulykamellből is), 20 dkg olvadós sajt (pl. mozzarella, de nagyon jó pl. többféle sajt keverékével), 4-5 gerezd fokhagyma, kb. 2 dl tej, só, őrölt bors, étolaj.

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és egy jól záródó (pl. műanyag) dobozba rakjuk úgy, hogy a szeletek közé fokhagymagerezdeket szórunk. A húst leöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi. Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A bepácolt húst kivesszük a tejből. A szeleteket egy kiolajozott tepsibe fektetjük. Lefedjük alufóliával, és addig sütjük a húst, amíg a beleszúrt villa már könnyen belemegy.

A sajtot vagy szeletekben vagy reszelve elosztjuk a húson, visszatesszük a sütőbe - letakarás nélkül - és addig sütjük, amíg a sajt jól rá nem pirul.

Tipp:

A hússal együtt süthetünk krumplit vagy más zöldséget is.
Természetesen az ízlésünknek megfelelő másfajta fűszereket is használhatunk.

 

p1840146-ddd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.