Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÓBAN SÜLT CSIRKE

2008.01.09

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke (kb. másfél kilós), 1 kg durva szemű konyhasó.

  

Kép

  

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk.

A sót egyenletes vastagságban egy tűzálló tál vagy kisebb tepsi aljára szórjuk. Ráfektetjük a csirkét. A tálat alufóliával befedjük, és 45-50 percre forró (200-220 fokos) sütőbe tesszük.

Ezután a fóliát levesszük róla, és pirosra sütjük. (Közben egyszer meg is fordíthatjuk.)

A megsült csirkét húsollóval földarabolva tálaljuk.

A csirkét nem kell külön megsózni sütés előtt, viszont a belsejébe tehetsz valamilyen zöldfűszert, például egy csokor petrezselymet vagy néhány szál rozmaringot.

 

Tipp:

Ezt az ételt elkészítheted például a sóra fektetett csirkecombokból is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

intenet rol

(gyenna, 2011.11.10 19:49)

nagyon jo kaja finom