Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SONKÁS-SZALÁMIS LÁNGOS

2008.01.09

Hozzávalók :
A tésztához: 50 dkg liszt, fél kocka élesztő, 2 evőkanál olivaolaj, 2 dl langyos tej, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, egy gerezd reszelt fokhagyma.
A "töltelék": 10 dkg paprikás szalámi és 10 dkg sonka apró kockákra vágva.

  

Kép

 

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kanál liszttel és a cukorral elkevjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, a fokhagymát valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon, jól összegyúrjuk, aztán lefedve kb. fél ótát kelesztjük (legalább másfélszeresére kell nőnie).
Amikor megkelt, a tésztát 12 egyenlő részre osztjuk, gombócokat gyúrunk a tésztadarabkákból, és a gombócokat kb. fél centi vastag  körökké nyújtjuk.
A sonka- és szalámikockákat kettéosztjuk hétharmad-egyharmad arányban. Az egyharmadukat félretesszük. A kétharmad részt egyenlően elosztva rászórjuk a tésztakorongokra. Ezután a korongokat újra gombócokká gyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és kb. negyed óráig pihentetjük. A negyed óra lejárta után újra fél centi vastag körökké nyújtjuk a szalámis gombócokat.
Ezután az így kapott lángosokat olajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejükre szórjuk a maradék szalámi- és sonkakockát, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lángos

(Csakugy, 2012.06.06 20:12)

Szia Szamóca:)

Kipróbáltam ezt a receptet hát isteni finom lett:) azóta én is és a családom is elég sűrűn megcsináljuk:) örülök hogy megtaláltam ezt az oldalt és ezt a sok jó receptet:) Üdvözlettel: Timi:)

Képek

(Renáta, 2010.07.20 09:50)

Szia Szamóca,

Ne haragudj, hogy ilyen kéréssel fordulok hozzád, de olyan jól néznek ki a lángosaid:)) Egy két képre lenne szükségem a lángos sütőmre de sehol nem találok a neten, megfelelő felbontású képet. Nem tudnál emailben egy két képet átküldeni nekem, ami esetleg eredeti felbontásban megvan?
Nagyon megköszönném és hálás lennék érte.
vaterapiac@gmail.com lenne az email címem.

Köszönettel
Üdv
Renáta

Szia Margó!

(Szamóca, 2008.07.19 11:36)

Várom a beszámolór arról, hogy hogy sikerült!
Közben kaptam azt a javaslatot, hogy amikor megsült a lángos, meg lehet kenni a tetejét tejföllel, megszórni sajttal. Úgy is nagyon finom lehet.

Berhida

(Franyóné Margó, 2008.07.19 10:30)

Ez biztos finom,jövöhéten ki probálom,és megirom mienre sikerült.

Szia!

(Szamóca, 2008.07.16 15:40)

Köszönöm! :)
Örülök, hogy tetszik.

nelli38@gmail.com

(Linne, 2008.07.16 10:49)

Hm..... annyira jól néz ki!!!!!!!!