Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SONKÁVAL TÖLTÖTT HÚS

2012.04.12

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb, legalább két tenyérnyi vagy 8 kisebb, csont nélküli hússzelet (pl. csirke- vagy pulykamell, karaj), 4 sonkaszelet, só, bors.
A panírozáshoz: liszt, villával felvert sózott tojás, zsemlemorzsa.
A kisütéshez: étolaj.

     

p1150180-dd.jpg

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!)

Ha nagyobb hússzeletekkel dolgozunk, akkor a kiterített hússzelet felét befedjük sonkával, ráhajtjuk a hús másik felét, és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval. Ha kisebb a hússzelet, akkor egyet befedünk a sonkával, egy másikat ráborítunk, és így tűzzük össze.

A megtöltött húsokat a szokott módon lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük.

 

Tipp:

A sonka mellé tehetünk egy-egy vékony szelet sajtot is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.