SONKÁVAL TÖLTÖTT HÚS
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb, legalább két tenyérnyi vagy 8 kisebb, csont nélküli hússzelet (pl. csirke- vagy pulykamell, karaj), 4 sonkaszelet, só, bors.
A panírozáshoz: liszt, villával felvert sózott tojás, zsemlemorzsa.
A kisütéshez: étolaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal. (A sózással vigyázzunk, ha sós sonkát használunk!)
Ha nagyobb hússzeletekkel dolgozunk, akkor a kiterített hússzelet felét befedjük sonkával, ráhajtjuk a hús másik felét, és összetűzzük hústűvel vagy fogvájóval. Ha kisebb a hússzelet, akkor egyet befedünk a sonkával, egy másikat ráborítunk, és így tűzzük össze.
A megtöltött húsokat a szokott módon lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp:
A sonka mellé tehetünk egy-egy vékony szelet sajtot is.