Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÖRÖS HÚS

2008.01.09

Hozzávalók (4 személyre):

8 vastagabb szelet hús (tarja, karaj, de lehet pl. oldalas is), fél liter világos sör, só, bors, 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika, 1 csésze liszt, 1 dl étolaj, 1 fej fokhagyma, 4-5 kisebb fej vöröshagyma.

 

Kép

 

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk és a pirospaprikával összekevert lisztben lazán (úgy, hogy ne tapadjon rá túl vastagon a liszt) megforgatjuk.

Egy serpenyőben fölforrósítjuk az olajat. A forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 percig sütjük.

Ezután a húst egy magasabb falú tepsibe vagy tűzálló tálba szedjük. Rászórjuk a fokhagymagerezdeket, ráöntjük a sör felét, és előmelegített 220 fokos sütőbe tesszük.

A sütőben a húst puhára sütjük. Sütés közben az elpárolgó sört pótoljuk.

Amikor a hús már majdnem puha, rászórjuk a megtisztított, negyedekre vágott vöröshagymát, és a húst a hagymával együtt sütjük készre.

  

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.