SÜLT CSIRKE egyszerűen
Hozzávalók:
1 konyhakész csirke (1,2-1,5 kg), 6-8 dkg szobahőmérsékletű vaj, só, bors.
Elkészítés:
A gondosan megtisztított csirkét körben és belülről is megsózzuk, megborsozzuk. Ezután apránként a bőrébe masszírozzuk a vajat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 30 percig. Végül még egyszer visszafordítjuk, és 30 perc alatt piros, ropogósra pirítjuk.
Tipp:
A vajba keverhetünk ízlés szerinti fűszereket (őrölt borsot, köményt, zúzott fokhagymát...), a csirke belsejébe pedig tehetünk egy almát vagy egy csokor friss fűszernövényt.