Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SÜLT CSIRKE egyszerűen

2012.08.19

Hozzávalók:

1 konyhakész csirke (1,2-1,5 kg), 6-8 dkg szobahőmérsékletű vaj, só, bors.

 

p1560094-dd.jpg

    

Elkészítés:

A gondosan megtisztított csirkét körben és belülről is megsózzuk, megborsozzuk. Ezután apránként a bőrébe masszírozzuk a vajat.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük 30 percig. Végül még egyszer visszafordítjuk, és 30 perc alatt piros, ropogósra pirítjuk.

 

Tipp:

A vajba keverhetünk ízlés szerinti fűszereket (őrölt borsot, köményt, zúzott fokhagymát...), a csirke belsejébe pedig tehetünk egy almát vagy egy csokor friss fűszernövényt.

     

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.