Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SÜLT KRUMPLI TÖLTVE

2008.01.09

Hozzávalók:

Közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, étolaj, só, kolbászkarikák, húsos szalonna- és sonkaszeletkék, sajtdarabok, hagymakarikák.

 

tepsis-sultkrumpli-008-dd.jpg

  

Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

10-12 krumplihoz kb. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.

A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

re...

(Béla., 2014.02.03 16:50)

Holnap kiprobálom hátha sikerül............

Recept

(szomszéd: Márgítká, 2011.12.29 21:17)

Ez a recept, vmi borzalmas!!! Ezért készítem el minden nap!!! :D
GRAT.

Gina

(Gina konyhajától, 2010.09.30 10:10)

Szia!

Nagyon ízlett ez a krunpli, és igazán látványos fogás!
Gratulálok hozzá!

Töltött krumpli

(Szamóca, 2010.02.05 17:33)

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a remek ötleteket!

Felturbózva

(Timcsó, 2010.02.04 09:51)

Hello!

Én tegnap csináltam meg a páromnak ezt a "könnyű kis vacsit", annyi változtatással,hogy kevertem az olajba fokhagymaport,és mikor teljesen megsült, a tetejére tettem reszelt sajtot,ami ráolvadt, és ezt még evés közben meglocsoltuk fokhagymakrémes tejföllel(vízzel higítottam kicsit). :)

Marikának

(Szamóca, 2009.09.08 13:55)

Szerintem érdemes kipróbálni.
Egy fontos dolog: frissen, forrón a legjobb!

Sült krumpli

(Marika, 2009.09.08 13:20)

Most találtam meg ezt a receptet nagyon jó.Nagyon tetszik el készítem biztos ízlik majd a családnak.

Héjas krumpli

(Szamóca, 2009.07.06 10:59)

Nem baj, ha meghámozod a krumplit és úgy sütöd. Úgy is finom lesz. De hámozás nélkül ropogósabb.

héjas krumpli

(Nagyné, 2009.07.06 09:26)

Szia!
Miért kell héjjal együtt sütni? Baj ha én meghámozom a krumplikat?

Szia! :)

(Szamóca, 2009.03.15 09:26)

Szerintem is nagyon jó. Egyetlen hátránya, hogy gyorsan fogy. :D

sült krumpli

(anyamaci, 2009.03.14 21:52)

nagyon finom ez a krumpli, már 3-szor csináltam, de nem tudjuk megunni!

Szia! :)

(Szamóca, 2009.02.15 15:36)

Köszönöm! :)
Megcsináltad és ízlett nekik? Vagy csak a kép tetszik?

finomságok

(anya9, 2009.02.15 15:16)

Most találtam Rád :) a blogodra.
Sok finomságot csináltál.
Ez az ötletes töltött krumpli, igen tetszett a családomnak !

Szia! :)))

(Szamóca, 2009.02.07 20:37)

Finom is. :)
Próbáld ki!

Gratula

(carphanter, 2009.02.07 15:26)

Nagyon tetszik.5*

Örülök. :)

(Szamóca, 2009.01.14 12:43)

Szia!
Van olyan változata is, hogy a sütés utolsó 10-15 percére nem megtöltjük a krumplikat, hanem megszórjuk reszelt sajttal és vékony szalonnaszeleteket fektetünk rájuk. Így kevésbé macerás, de szintén nagyon finom.

Nekünk bevált :)

(napos, 2009.01.14 12:36)

Kipróbáltam egyik este, és a siker bizony nem maradt el! Kicsit macerás, amikor egyesével kell a krumpli vágásaiba beletenni a belevalókat, de megéri.

Szóval nálunk bevált!
Köszönöm!