SÜLT KRUMPLI TÖLTVE
Hozzávalók:
Közepes nagyságú, egészséges egész burgonyák, étolaj, só, kolbászkarikák, húsos szalonna- és sonkaszeletkék, sajtdarabok, hagymakarikák.
Elkészítés:
Az egészben hagyott, héjas krumplikat nagyon alaposan megmossuk, kefével lesikáljuk, az esetleg hibás részeiket eltávolítjuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy szilikonecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Kiváló önmagában is (esetleg valamilyen salátával), de köretként is remek.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Holnap kiprobálom hátha sikerül............
Recept
(szomszéd: Márgítká, 2011.12.29 21:17)
Ez a recept, vmi borzalmas!!! Ezért készítem el minden nap!!! :D
GRAT.
Gina
(Gina konyhajától, 2010.09.30 10:10)
Szia!
Nagyon ízlett ez a krunpli, és igazán látványos fogás!
Gratulálok hozzá!
Felturbózva
(Timcsó, 2010.02.04 09:51)
Hello!
Én tegnap csináltam meg a páromnak ezt a "könnyű kis vacsit", annyi változtatással,hogy kevertem az olajba fokhagymaport,és mikor teljesen megsült, a tetejére tettem reszelt sajtot,ami ráolvadt, és ezt még evés közben meglocsoltuk fokhagymakrémes tejföllel(vízzel higítottam kicsit). :)
Marikának
(Szamóca, 2009.09.08 13:55)
Szerintem érdemes kipróbálni.
Egy fontos dolog: frissen, forrón a legjobb!
Sült krumpli
(Marika, 2009.09.08 13:20)Most találtam meg ezt a receptet nagyon jó.Nagyon tetszik el készítem biztos ízlik majd a családnak.
Héjas krumpli
(Szamóca, 2009.07.06 10:59)Nem baj, ha meghámozod a krumplit és úgy sütöd. Úgy is finom lesz. De hámozás nélkül ropogósabb.
héjas krumpli
(Nagyné, 2009.07.06 09:26)
Szia!
Miért kell héjjal együtt sütni? Baj ha én meghámozom a krumplikat?
Szia! :)
(Szamóca, 2009.03.15 09:26)Szerintem is nagyon jó. Egyetlen hátránya, hogy gyorsan fogy. :D
sült krumpli
(anyamaci, 2009.03.14 21:52)nagyon finom ez a krumpli, már 3-szor csináltam, de nem tudjuk megunni!
Szia! :)
(Szamóca, 2009.02.15 15:36)
Köszönöm! :)
Megcsináltad és ízlett nekik? Vagy csak a kép tetszik?
finomságok
(anya9, 2009.02.15 15:16)
Most találtam Rád :) a blogodra.
Sok finomságot csináltál.
Ez az ötletes töltött krumpli, igen tetszett a családomnak !
Örülök. :)
(Szamóca, 2009.01.14 12:43)
Szia!
Van olyan változata is, hogy a sütés utolsó 10-15 percére nem megtöltjük a krumplikat, hanem megszórjuk reszelt sajttal és vékony szalonnaszeleteket fektetünk rájuk. Így kevésbé macerás, de szintén nagyon finom.
Nekünk bevált :)
(napos, 2009.01.14 12:36)
Kipróbáltam egyik este, és a siker bizony nem maradt el! Kicsit macerás, amikor egyesével kell a krumpli vágásaiba beletenni a belevalókat, de megéri.
Szóval nálunk bevált!
Köszönöm!
re...
(Béla., 2014.02.03 16:50)