Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIRKE VELE SÜLT ZÖLDSÉGEKKEL

2008.01.27

Hozzávalók (4 személyre):
4 egész csirkecomb, 2 db megtisztított, negyedelt vöröshagyma, 1 kg megtisztított krumpli, 1 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika.

 

Elkészítés:
A krumplit összevágjuk és egy vékonyan kiolajozott tepsi aljába szórjuk. A krumplirétegre rátesszük a negyedelt vöröshagymát és a megtisztított fokhagymagerezdeket. A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerekkel és elrendezzük őket a krumpli és hagyma tetején.  A tepsit szorosan lefedjük alufóliával és 220 fokos sütőbe tesszük kb. 30 percre. Ezután az alufóliát levesszük, és az ételt pirosra sütjük. (Akkor jó, ha a húsba már nagyon könnyedén belemegy a villa.)

 

Tipp:

A csirkecombokat körbetekerheted húsos szalonnával is.

  

Kép

  

Más zöldségeket is tehetünk a hús mellé. Nálunk bevált például a hasábokra vágott sárgarépa, karfiolrózsák, brokkoli is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sült csirke

(Szamóca, 2010.02.09 10:07)

Remélem, ízleni fog!

csirke zöldségekkel

(Márti, 2010.02.09 09:15)

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, megyek és meg is csinálom:)))

Sült csirke

(Szamóca, 2010.02.09 08:46)

Szia Márti!
Nem szoktam külön megsózni a zöldséget, mert a csirkének kifolyik a fűszeres leve, ami átitatja a zöldséget is.
A sütés elején letakarhatod alufóliával, de legkésőbb a sütés felénél mindenképpen vedd le, ha nem főtt csirkét, hanem sültet akarsz.

csirke zöldségekkel

(Márti, 2010.02.09 08:41)

Szia!

Két kérdésem lenne:
a krumplit nem kell megsózni?
alufóliával nem kell letakarni?

köszi a választ, Márti:)

recept

(Kati, 2010.01.21 07:29)

Az egyik kedvenc receptem.

Kedves Margó!

(Szamóca, 2008.08.11 23:06)

Köszönöm a remek ötleteket! A sajtos változatot mindenképpen kipróbálom. Nagyon finom lehet.

Berhida.

(Franyóné Margó, 2008.07.19 10:26)

A csirkecomb igy vegyes zöldséggekel a legfinomabb.Igaz én a végén még reszelt sajtal megszorom.Vagy a combokat süritet paragicsomal kenem még be. Jó étvágyat hozzá isteni.Más köretel is.