SZALONNÁBA TEKERT CSIRKECOMB
Hozzávalók (4 személyre):
8 db csirke felsőcomb bőr nélkül és kicsontozva, 16 vékony és hosszú szelet húsos szalonna, 2-3 evőkanál étolaj, 2 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őröltbors, 3 gerezd reszelt fokhagyma.
Elkészítés:
Az étolajat összekeverjük a sóval, borssal és a reszelt fokhagymával.
A csirkecomb darabokat kétfelé vágjuk. Minden húsdarabkát bedörzsölünk a fűszeres olajjal, majd betekerünk egy-egy szelet szalonnába.
A szalonnába tekert húst nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk. A tepsit alufóliával befedjük, és 30 percre 220 fokosra előmelegített sütőbe tesszük. Ezután levesszük az alufóliát, és egy villával beleszúrunk az egyik húsba. Ha már puha, még 10 percre visszatesszük a sütőbe a fólia nélkül megpirítani. Ha a 30 perc sütés után a hús még kemény, újra befedjük a fóliával, és még negyed órát sütjük fólia alatt. Ezalatt már mindenképpen meg kell puhulnia. A sütés végén ebben az esetben is 10 perc fólia nélküli pirosra sütés következik.
Tippek:
Ezt az ételt készítheted csirkemellből is.
A húsba a szalonnába tekerés előtt belegöngyölhetsz egy kis darabka olvadós sajtot, vagy egy darabka csirkemájat.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Gratulálok a receptekhez,nagyon finom ételek.
Én mostanában mindennap innen ötletezek,hogy mit főzzek és nagy segítségés innen főzök naponta.
A családom nem szereti a dobozos kajákat,rászoktak a házi ízekre.
Köszönöm a segítséget!
Üdv:Zsanna
Töltelék
(Gubika, 2009.12.01 18:56)
Szia:)
csak egy javaslat...
Ha a csirkecombot tárkonyos vajjal megkened s úgy tekered fel egészen különleges és finom lesz:) Nálunk nagyon izlet mindenkinek:)
Gratulálok!
(Zsanna, 2011.02.02 09:46)