Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZŰZÉRMÉK HAGYMALEKVÁRRAL

2008.01.08

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg szűzpecsenye, 12 hosszú szalonnaszelet, 3 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 1 adag HAGYMALEKVÁR (katt ide!).

  

Kép

 

Elkészítés:

A húst a rostjaira merőlegesen jó kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Fejenként 3 szeletet kell kapnunk.) A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk. Körbetekerjük őket egy-egy szalonnacsíkkal, és a szalonnát hústűvel vagy fogvájóval a húsra tűzzük. (Ha a szalonna esetleg sós, vigyázunk a hús sózásával!)

Egy tűzálló nyelű (sütőbe tehető) serpenyőben fölmelegítjük az étolajat. Amikor már forró (forró legyen, de véletlenül se égjen), beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat két percig sütjük. Ezután a serpenyőt a húsdarabokkal tíz percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Vigyázat, a húst semmiképp ne szárítsuk túl!

A megsült szűzérméket pirított krumplival és hagymalekvárral tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Hagymalekvár

(Szamóca, 2011.05.28 11:49)

Szia Szandi!
Ha a hozzávalóknál rákattintasz a hagymalekvár szóra, megtalálod a receptet.

asztali gep

(szandi20m, 2011.05.28 11:29)

hogy kell a hagy ma legvart kesziteni