SZŰZÉRMÉK TEJSZÍNES BARNAMÁRTÁSSAL
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg szűzpecsenye, 50 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors.
A tejszínes barnamártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szójaszósz, csipetnyi őrölt fehérbors, fél kiskanál pirospaprika, húsleves (jó leveskockábólz is).
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és fölszeleteljük.
A húst a rostjaira merőlegesen ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Fejenként 3-4 szeletet kell kapnunk.) A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben fölmelegítjük az étolajat és a vajat. Amikor már forró (forró legyen, de véletlenül se égjen), beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat két percig sütjük. Beleszórjuk a serpenyőbe a gombát, és addig sütjük közepes hőfokon a hússal együtt, amíg a gomba leve el nem párolog, és a gomba is meg nem pirul. Vigyázat, a húst ne szárítsuk túl!
A gombás hússzeleteket tejszínes barnamártással és rizzsel, krumplipürével vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
A tejszínes barnamártás elkészítése
A vajba belekeverünk 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál pirospaprikával kicsit megpirítjuk, felöntjük húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk. Megkóstoljuk hogy megfelelő-e a fűszerezése, esetleg még utánaízesítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Hmm ez remekül néz ki...imádná a fiam aki hús és gomba imádó :) Ha hazajön a férjem meg is csinálom nekik :)
szűzérmék
(ILA, 2011.03.04 13:37)