Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SZŰZÉRMÉK TEJSZÍNES BARNAMÁRTÁSSAL

2008.01.08

Hozzávalók (4 személyre):

60 dkg szűzpecsenye, 50 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 evőkanál étolaj, só, őrölt bors.

A tejszínes barnamártáshoz: 2 evőkanál vaj, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál szójaszósz, csipetnyi őrölt fehérbors, fél kiskanál pirospaprika, húsleves (jó leveskockábólz is).

  

Kép

  

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és fölszeleteljük.

A húst a rostjaira merőlegesen ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Fejenként 3-4 szeletet kell kapnunk.) A hússzeleteket tenyérrel kissé lenyomkodjuk, meglapítgatjuk. Nem klopfoljuk. Ezután sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőben fölmelegítjük az étolajat és a vajat. Amikor már forró (forró legyen, de véletlenül se égjen), beletesszük a hússzeleteket, mindkét oldalukat két percig sütjük. Beleszórjuk a serpenyőbe a gombát, és addig sütjük közepes hőfokon a hússal együtt, amíg a gomba leve el nem párolog, és a gomba is meg nem pirul. Vigyázat, a húst ne szárítsuk túl!

  

Kép

p1320542-dd.jpg

  

A gombás hússzeleteket tejszínes barnamártással és rizzsel, krumplipürével vagy burgonyafánkkal tálaljuk.

 

 

A  tejszínes barnamártás elkészítése

A vajba belekeverünk 2 evőkanál lisztet és fél kiskanál  pirospaprikával kicsit megpirítjuk, felöntjük húslevessel kb. tejföl sűrűségűre. Ízesítjük szójaszósszal, kis fehérborssal. Végül belekeverjük a tejszínt. Együtt felforraljuk. Megkóstoljuk hogy megfelelő-e a fűszerezése, esetleg még utánaízesítjük.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szűzérmék

(ILA, 2011.03.04 13:37)

Hmm ez remekül néz ki...imádná a fiam aki hús és gomba imádó :) Ha hazajön a férjem meg is csinálom nekik :)