SZŰZPECSENYE
Hozzávalók:
1 vastagabb szűzpecsenye, 15-20 dkg húsos szalonna nagyon vékony szeletekre vágva, 20 dkg leveles tészta, só, őrölt bors, 1 kiskanál mustár, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj.
Elkészítés:
A húst megsózzuk, megborsozzuk és nagyon vékonyan megkenjük mustárral, majd legalább fél órára, de még jobb, ha hosszabb időre hűtőgépbe tesszük.
A pihentetés után a húst egy serpenyőben forró olajon enyhén körbesütjük. (Csak egy-egy percig minden oldalát.)
A szalonnaszeleteket félig egymásra fektetve kiterítjük, rájuk helyezzük a húst és betekerjük a szalonnába.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a szalonnába tekert szűzpecsenyét.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A tészta tetejét átkenjük egy villával enyhén fölvert tojással, majd az ételt a sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Aki kevésbé átsütve szereti, kicsit csökkentheti a sütési időt.)
Tipp:
Mustár helyett a húst megkenheted valamilyen mártással, megszórhatod más fűszerekkel, de bevonhatod például gombapéppel vagy spenóttal is.