Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZŰZPECSENYE

2011.09.03

Hozzávalók:

1 vastagabb szűzpecsenye, 15-20 dkg húsos szalonna nagyon vékony szeletekre vágva, 20 dkg leveles tészta, só, őrölt bors, 1 kiskanál mustár, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj.


p1030586-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

A húst megsózzuk, megborsozzuk és nagyon vékonyan megkenjük mustárral, majd legalább fél órára, de még jobb, ha hosszabb időre hűtőgépbe tesszük.

A pihentetés után a húst egy serpenyőben forró olajon enyhén körbesütjük. (Csak egy-egy percig minden oldalát.)

A szalonnaszeleteket félig egymásra fektetve kiterítjük, rájuk helyezzük a húst és betekerjük a szalonnába.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a szalonnába tekert szűzpecsenyét.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A tészta tetejét átkenjük egy villával enyhén fölvert tojással, majd az ételt a sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt megsütjük. (Aki kevésbé átsütve szereti, kicsit csökkentheti a sütési időt.)


Tipp:

Mustár helyett a húst megkenheted valamilyen mártással, megszórhatod más fűszerekkel, de bevonhatod például gombapéppel vagy spenóttal is.

 

100_2202-ff.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.