Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TACOS

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

12 db ropogósra sütött tortilla kagyló, 50 dkg darált marhahús, 1 dl sűrű paradicsomlé, cukor, só, csilipaprika, őrölt kömény, oregano, őrölt pirospaprika, 1 közepes vöröshagyma, étolaj. A tálaláshoz különböző zöldségek, reszelt sajt.

 

Kép


Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a darált húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Ráöntjük a paradicsomszószt, megfűszerezzük, és az egészet alaposan összefőzzük. Közben állandóan kevergetjük.

A tortilla kagylókat sütőben ropogósra sütjük. a hússal és zöldségekkel megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk.

Jó étvágyat!

 

A tortilla elkészítése házilag

Hozzávalók (12 db kagylóhoz):

20 dkg kukoricaliszt (vagy kukoricadara és kukoricaliszt keveréke), 1 dl víz, egy mokkáskanál só, 1-2 csipetnyi oregano, 1-2 csipetnyi őrölt bors.

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a fűszereket. Hozzáadjuk a vizet, és az egészből sima tésztát gyúrunk. A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, és vékony körlapokká nyújtjuk. (Ha azt akarod, hogy a kész tészták egyformák legyenek, fektess egy kistányért a tésztára és vágd körbe.)

A tésztakorongokat vastag aljú, forró, száraz serpenyőben süsd meg.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.