Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TARHONYÁS HÚS

2013.11.06

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya, 50-60 dkg hús (jó hozzá bármilyen nem túl zsíros hús a marhától a sertésen át a csirkéig), 2 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál őrölt bors, fél kávéskanál őrölt kömény, étolaj, só.

   

p1460048-dd.jpg

  

Elkészítés:

A húst nagyobb kockákra vágjuk vagy a baromfihúst értelemszerűen feldaraboljuk. 

2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a húst, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ráöntünk egy bögre vizet, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, és lefedve, az elpárolgó vizet folyamatosan pótolva addig főzzük, amíg a hús majdnem teljesen meg nem puhul.

Ekkor beleszórjuk a tarhonyát, és felöntjük a tarhonya mennyiségéhez képest kétszeres mennyiségű forró vízzel. Nagy lángon, sűrűn megkeverve felforraljuk, majd kis lángon, lefedve főzzük kb. 15 percet. Ekkor, ha kell, még utánasózzuk és borsozzuk,  jól átkeverjük, lefedjük, majd eloltjuk alatta a lángot, és lefedve állni hagyjuk még 15-20 percig. Ez alatt az idő alatt a tarhonya beszívja a maradék szaftot, és megpuhul.

Savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.

 

Tipp:

Tálalásnál meglocsolhatjuk tejföllel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.