Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


SAJTOS-GOMBÁS HÚS

2008.01.07

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja (de más húsféle is lehet), 5 dl sör, fél kiló megtisztított, szeletelt gomba, 30 dkg sajt, 3-4 vöröshagyma, egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, pirospaprika, étolaj.

   

p1060779-dd.jpg

   

Elkészítés:

A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, majd a visszamardt olajon kicsit átpirítunk 2-3 fej vöröshagymát (a hagymát lehet apró kockákra vágni, de mi úgy szeretjük, ha vastag szeletkeben maradnak), ezután az összes húst visszatesszük a sütőedénybe, felöntjük a sörrel, lefedjük és puhára pároljuk.

Közben egy másik edényben olajon átfuttatunk egy vöröshagymát (ezt is lehet apróra vágva vagy nagyobb darabokban), beleszórjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig együtt kavargatjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és rádobjuk az előkészített gombát is (a gomba ilyenkor rögtön levet ereszt, így nem ég meg a paprika, ha esetleg mégsem, úgy gyorsan öntsük föl fél deci vízzel). Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg elfő a gomba leve.

A húst nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük. Vastagon ráhalmozzuk a gombát, aztán befedjük sajtszeletekkel vagy reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt kicsit pirulni nem kezd.

Tálalhatjuk tört krumplival vagy rizzsel, amit meglocsolunk a hús sütésekor visszamardt sörös pecsenyelével.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

recept

(mariann, 2013.09.29 14:09)

nagyonjo volt nagyon lakato raadasul nagyon finom

tecik ez a recept

(Anna vagyok, 2012.06.16 00:52)

Énis így csinálom de még sőrel nem próbáltam finom lehet Énis meg csinálom

Szia Évi!

(Szamóca, 2008.09.15 12:34)

Köszönöm, a receptedet! Ki fogom próbálni. :)

felix@citromail.hu

(Évi, 2008.09.14 13:03)

Szia! Én ezt a receptet úgy ismerem, hogy a csirkemellet vagy pulykát megszórjuk sültcsirke fűszersóval és vajban hirtelen megsütjük, pirítjuk. Kivesszük és ebben a vajban csináljuk meg a gombás "ragut". Ugyan úgy mint a tiéd csak a tetejére reszelt trapista.... Köretnek rizi-bizi

Viszont ezt kipróbálom :) Köszi

Szia!

(Szamóca, 2008.08.01 10:09)

Én azért nem használhatok markánsabb ízű sajtokat, mert a családtagjaim csak a semleges ízű sajtot eszik meg (mozzarella, sima trappista...), de biztosan gazdagítja az ízeket egy jó füstölt sajt.

Köszönöm! :)

capa59@freemail.hu

(carphanter, 2008.08.01 05:13)

Én is szeretem a húsféléket,hasonlóképpen készítem
ezt az ételt,de én a mozzarellát csak zöld salátához
használom.A markánsabb ízűeket szeretem.PL:füstölt,
trapista.Jó hogy rábukkantam erre az oldalra tetszik.

Kedves Anna!

(Szamóca, 2008.06.06 20:50)

Nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam. Megtisztelőnek érzem, hogy tegeződhetek veled, és nagyon szívesen megismerném a receptjeidet.

f.anna@freemail .hu

(ananisz, 2008.06.06 17:39)

Tecik a recepjeid gratulálok eszmét csrélhetünk el felejtettem hogy én mexikói ételeket ismerek ismerek mert a gyerekeim Mexikóban élnek
és sok magyar ételt is és mást is ird meg mire vagy kiváncsi.
tistelettel anna
bocs a tegezésér de én már 60éves vagyok