SAJTOS-GOMBÁS HÚS
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet tarja (de más húsféle is lehet), 5 dl sör, fél kiló megtisztított, szeletelt gomba, 30 dkg sajt, 3-4 vöröshagyma, egy csokor petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, pirospaprika, étolaj.
Elkészítés:
A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük, majd a visszamardt olajon kicsit átpirítunk 2-3 fej vöröshagymát (a hagymát lehet apró kockákra vágni, de mi úgy szeretjük, ha vastag szeletkeben maradnak), ezután az összes húst visszatesszük a sütőedénybe, felöntjük a sörrel, lefedjük és puhára pároljuk.
Közben egy másik edényben olajon átfuttatunk egy vöröshagymát (ezt is lehet apróra vágva vagy nagyobb darabokban), beleszórjuk a petrezselymet, és néhány másodpercig együtt kavargatjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és rádobjuk az előkészített gombát is (a gomba ilyenkor rögtön levet ereszt, így nem ég meg a paprika, ha esetleg mégsem, úgy gyorsan öntsük föl fél deci vízzel). Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg elfő a gomba leve.
A húst nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe fektetjük. Vastagon ráhalmozzuk a gombát, aztán befedjük sajtszeletekkel vagy reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tetején a sajt kicsit pirulni nem kezd.
Tálalhatjuk tört krumplival vagy rizzsel, amit meglocsolunk a hús sütésekor visszamardt sörös pecsenyelével.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
nagyonjo volt nagyon lakato raadasul nagyon finom
tecik ez a recept
(Anna vagyok, 2012.06.16 00:52)Énis így csinálom de még sőrel nem próbáltam finom lehet Énis meg csinálom
felix@citromail.hu
(Évi, 2008.09.14 13:03)
Szia! Én ezt a receptet úgy ismerem, hogy a csirkemellet vagy pulykát megszórjuk sültcsirke fűszersóval és vajban hirtelen megsütjük, pirítjuk. Kivesszük és ebben a vajban csináljuk meg a gombás "ragut". Ugyan úgy mint a tiéd csak a tetejére reszelt trapista.... Köretnek rizi-bizi
Viszont ezt kipróbálom :) Köszi
Szia!
(Szamóca, 2008.08.01 10:09)
Én azért nem használhatok markánsabb ízű sajtokat, mert a családtagjaim csak a semleges ízű sajtot eszik meg (mozzarella, sima trappista...), de biztosan gazdagítja az ízeket egy jó füstölt sajt.
Köszönöm! :)
capa59@freemail.hu
(carphanter, 2008.08.01 05:13)
Én is szeretem a húsféléket,hasonlóképpen készítem
ezt az ételt,de én a mozzarellát csak zöld salátához
használom.A markánsabb ízűeket szeretem.PL:füstölt,
trapista.Jó hogy rábukkantam erre az oldalra tetszik.
Kedves Anna!
(Szamóca, 2008.06.06 20:50)Nagyon örülök, hogy tetszik az oldalam. Megtisztelőnek érzem, hogy tegeződhetek veled, és nagyon szívesen megismerném a receptjeidet.
f.anna@freemail .hu
(ananisz, 2008.06.06 17:39)
Tecik a recepjeid gratulálok eszmét csrélhetünk el felejtettem hogy én mexikói ételeket ismerek ismerek mert a gyerekeim Mexikóban élnek
és sok magyar ételt is és mást is ird meg mire vagy kiváncsi.
tistelettel anna
bocs a tegezésér de én már 60éves vagyok
recept
(mariann, 2013.09.29 14:09)